SON DAKİKA

Taşova Gazetesi
Kurukafa

Vali Masatlı, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık etti.

Vali Masatlı, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık etti.
Bu haber 11 Ekim 2021 - 11:09 'de eklendi ve 47 views kez görüntülendi.
Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına Başkanlık etti. Toplantıda ayrıca Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Bıçakçı, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Ayhan Aygün ve kurul üyesi kurumların il müdürleri ile sivil toplum kuruluşlarından temsilciler yer aldı.
Vali Masatlı toplantının açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bağımlılıkla mücadele de misyonumuz; suçtan arınmış, güvenli bir toplumun gelişimine, geleceğine güvenle bakabilen gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamaktır. Vizyonumuz ise; uyuşturucuya karşı ‘SIFIR TOLERANS’ felsefesi ile çalışmak, Amasya’da uyuşturucunun sokağa inmesine fırsat vermemek, tek gencimizin bile hayatının önemli olduğunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadan sağlıklı birey ve sağlıklı toplumun temellerini atmaktır.
09.12.2017 tarih ve 2017/23 sayılı Başbakanlık Genelgesine göre uyuşturucu ile mücadele kurulları oluşturularak bağımlılıkla mücadele 2017’den bu yana bu kapsamda yürütülmekteydi. 14 Şubat 2019 tarihinde yayımlanan 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesiyle Bağımlılıkla Mücadele Kurulları yeniden revize edilerek uyuşturucu bağımlılığının yanı sıra, alkol, tütün, davranışsal (teknoloji ve kumar) bağımlılıkları da kurula dahil edilerek il ve ilçelerimizde Bağımlılıkla Mücadele İl/İlçe Koordinasyon Kurulları oluşturulmuş, çalışma usul ve esasları belirlenmiştir.
Bağımlılık, vücudun bir ya da birden çok işlevini olumsuz yönde etkileyen maddelerin kullanılması ve bundan zarar görüldüğü halde bu maddelerin kullanımının bırakılamamasıdır. Bağımlılıkla mücadele de oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl/İlçe Koordinasyon Kurullarımızın çalışma prensibi; Kurumlar arası işbirliğini ve koordinasyonu sağlamak, temel stratejileri belirlemek ve eylem planlarını hazırlamak, onaylamak, gerektiğinde değiştirmek, güncellemek ve uygulanmasını takip edip değerlendirmektir.
Günümüzde çocuklarımız okullardan arda kalan vakitlerinde maalesef sosyal hayatlarının büyük bir bölümünü teknolojiye bağımlı olarak geçirmektedir. Bu konu tüm toplumumuzun sorunudur. Teknoloji kullanımı ile ilgili farkındalık düzeyini artırmayı, veli ve öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda doğru yönlendirilmelerini sağlamak amacıyla da çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tabi ki bu sadece kurumlarımızın çalışmalarıyla gerçekleşemez; bu konuda ailelere de büyük görev düşmektedir.
İlimizde bağımlılıkla mücadelemizde tüm faaliyet, uygulama ve değerlendirme çalışmalarının yer aldığı, kurumlarımızın üzerine düşen görev dağılımlarının belirlendiği, ‘’2018-2023 Uyuşturucuyla Mücadele Yerel Eylem Planı’’mız hazırlanmış olup, 6 yıllık uyuşturucuyla mücadele yol haritamız plan doğrultusunda kararlılıkla sürdürülmektedir.” Diye konuştu.
Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında Amasya genelinde yapılan faaliyetlere ilişkin bir sunum yapıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA